BIOCRO PAR


BIOCRO PAR
je parfimirano koncentrirano, biorazgradivo, svestrano i učinkovito sredstvo za odmašćivanje, čišćenje i pranje, te uklanjanje neugodnih mirisa-domaći proizvod.

PRIMJENSKE MOGUĆNOSTI BIOCRO PAR-a

  • Odstranjivanje masnoća i pranje zamašćenih radnih površina kao i pranje podova u prehrambenoj industriji,
  • Pranje sanitarnih čvorova  (zidnih I podnih pločica, pisoara, Wc školjki, lavaboa).
  • Koristan je za uklanjanje neugodnih mirisa u sustavima gdje se hvatju masnoće, odvodima, sifonima i septičkim jamama, cisternama, kamionima za odvoz smeća.
  • Odmašćivanje odvoda cijevovoda te odmašćivanje I otklanjanje neugodnih mirisa na farmama  , mesnicama ,u preradama mesa, preradama ribe i sl.
  • Razgradnja fekalija i neutralizacija neugodnih mirisa u rezervoarima putničkih vagona
  • Nanosi se prskalicom, četkom, strojno ili se direktno ulijeva u sifone.

BIOCRO PAR nije štetan za organizam Daphnia magna, niti za bakterije aktivnog mulja.
Nije  otrovan, nije zapaljiv i nema korodirajuća svojstva.

Daphnia magna test toksičnosti EC50, 48h > 100 mg/l. HRN EN ISO 6341
Bakterije aktivnog mulja test toksičnosti EC50, 3h > 100 mg/l  HRN EN ISO 8192
Iz odnosa BPK5/KPK = 29,3% (u roku 5 dana), proizvod bi bio 100% razgradiv za cca 17 dana (max 28 dana)
Ph vrijednost 1% vodene otopine pri temperature od 20°C iznosi 7,39.
Razređuje se I ispire sa hladnom vodom.

KAKO PRIMJENITI BIOCRO PAR

U komercijalnoj upotrebi ovisno o stupnju onečišćenja koristi se  razrijeđena otopina pripremljena u omjeru 1 dio BIOCRO PAR  na 5 do 15 dijelova vode.

Za upotrebu u domaćinstvima priprema se otopina u omjeru 1 dio BIOCRO PAR  na 5 do 15 dijelova vode.

Preporuča se nanošenje sredstva četkom prskalicom, no najviše se koristi da se razređena otopina direktno ulije u sifone , odvode septičke jame, te se nakon 5-8 sati dobro ispere vodom. Otpadna voda nakon čišćenja sa BIOCRO PAR-om u prosjeku sadrži 71,55 mg/l ugljikovodika ( max. dozvoljeno 80 gr/l  ONORM B 5105), te mora biti pročišćena na uljnom separatoru prije ispuštanja u kanalizaciju.

Napomena: nakon prečišćavanja otpadne vode u uljnom separatoru, potrebno je u otpadnoj vodi prije puštanja u kanalizaciju odrediti sadržaj ugljikovodika, neionskih tenzida I pH.

NAPUTAK ZA ČIŠĆENJE REZERVOARA ZA FEKALIJE PUTNIČKIH VAGONA

Kroz WC školjku uliti 10 kg koncentriranog sredstva i 10 litara vode. Sredstvo u roku 24 sata razgradi kruti dio fekalija, te se ispumpa sa cisternom. Pranje se obavlja u prosjeku jedanput mjesečno, te kod svakog servisa vagona, a po potrebi i češće.

NAPUTAK ZA ČIŠĆENJE SEPTIČKE JAME

Razrijediti sredstvo 1:10 te uliti u septičku jamu tako da sredstvo prekrije 100 mm krute tvari. Nakon 10 sati mikserom izmješati otopinu I po potrebi dodavati vode. Ispumpati jamu, te ukoliko se kruta tvar nije sva razgradila ponoviti postupak. (neće biti prisutni neugodni mirisi).

NAPUTAK ZA ODMAŠĆIVANJE ODVODA

Razrijediti sredstvo 1:10 te ga uliti cca 2-3 litre u lavabo, sudoper, kadu, sifon, pisoar , podni sifon, Wc školjku, te ostaviti preko noći da djeluje. Nakon toga isprati sa puno vode, a sredstvo će rastvoriti sve masnoće I otkloniti neugodne mirise iz “S” sifona .

Napomena: U prostorima gdje se priprema hrana, nakon procesa čišćenja i pranja BIOCRO PAR-om,  voditi računa da se sve površine koje su bile u kontaktu sa sredstvo temeljito isperu vodom.

ZAŠTITA RADNOG OSOBLJA

Kod korištenja BIOCRO PAR nema štetnog isparavanja pa su kod dugotrajnog rada dovoljne samo zaštitne rukavice i zaštitne naočale.

SKLADIŠTENJE

BIOCRO PAR čuvati u dobro zatvorenoj PE ambalaži na otvorenom ili zatvorenom prostoru od 1-50°C. Ne svrstava se u opasne proizvode za skladištenje i transport, uključujući i transport zrakoplovom

PAKIRANJE

Kanister  5, 20 kg, PE bačva od 130 kg i PE kontejner od 1.000 kg

ROK TRAJANJA

Kod pravilnog skladištenja ima neograničen rok trajanja.
Napomena: Za sve nejasnoće ili pomoć kod uvođenja u tehnološke postupke molimo Vas da nas kontaktirate

BIOCRO PAR nema štetno djelovanje na materijale s kojima dolazi u kontakt: metal, plastika, guma, beton, asfalt, staklo, drvo.

Gumakem d.o.o. garantira da proizvod odgovara svom kemijskom opisu i da će zamijeniti ovaj proizvod ako se ustanovi da je isti neispravan uslijed greške u procesu proizvodnje. Obzirom da je upotreba ovog proizvoda izvan kontrole proizvođača, nikakva garancija se ne daje bilo na izričit bilo na implicitan način, i ne prihvaća se nikakva odgovornost ni za kakvu štetu ili povredu do koje bi došlo uslijed pogrešne upotrebe.